Calator printre ganduri

Iubind primăvara…..

Primăvara este o sărbătoare a naturii pe care o celebrăm în fiecare an cu admirație, tăcuți și uimiți poate de farmecul și grația cu care se revarsă peste noi, dând sens, lumină și culoare vieții de zi cu zi. Melancolică, nostalgică, tristă uneori, dar mai ales veselă, jucăușă și plină de vitalitatea, tot ce aduce și lasă în urma ei primăvara pe oriunde trece este încântător, sublim, aproape desăvârșit. Cu atingerea ei delicată, iscusită și înzestrată, aproape magică, totul înflorește în jurul său, totul naște și renaște, totul capătă viață și împlinire, ca și cum natura și-ar etala sieși și nouă tuturor întregul talent de care este în stare. 

Precum o zână strălucind fermecător din cap până-n picioare, primăvara preschimbă totul în jur cu bagheta ei magică, dând naturii, lucrurilor și nouă, oamenilor, nu doar o nouă înfățișare, ci o stare de spirit aparte, pe care doar primăvara cu gingășia, splendoarea și veselia ei o poate aduce în sufletele noastre. Primăvara șlefuiește și luminează chipuri și gânduri, emoții, sentimente și amintiri, speranțe și zâmbete, încredere și optimism, armonie și, mai presus de orice, iubire și fericire.

Iubind primăvara, în fiecare floare, în fiecare adiere de vânt și freamăt de frunze și fir de iarbă crudă, în fiecare mireasmă ce umple văzduhul și tulbură simțurile, în fiecare tril și cântec ce răsună pe pajiști, prin grădini, văi, livezi, parcuri și păduri, în fiecare rază de soare sclipind fermecător în izvoare și râuri de munte există o primăvară a bogăției, împlinirii și fericirii noastre.

Pădurea ține ascunsă în inima ei o primăvară verde uimitoare, aproape tulburătoare. Puținii vizitatori care se încumetă să pătrundă aici, devin și ei prizonierii unui paradis de care cu greu se pot dezlega.

Iubind primăvara, chipurile noastre devin chipuri ale primăverii, căci doar primăvara poate să modeleze după minunata-i înfățișare sufletele noastre. Iubind primăvara, iubim mai mult viața și oamenii, prețuim mai cu avânt frumosul și binele, vedem mai limpede frumosul și lumina din noi și din ceilalți, uităm măcar pentru un timp de adâncurile noastre tulburi, de grijile apăsătoare de căutările noastre obositoare întru fericire. Primăvara este consolarea noastră.

Iubind primăvara, aceasta ți se va arată plăcută, vibrantă, plină de optimism și speranță atunci când sosește, și poate tristă atunci când adierea ei caldă, proaspătă și curată se pierde spre cel din urmă apus de mai înroșind cerurile, țărmurile, pădurile și apele până departe spre orizont, acolo unde vara se arată la răsărit cu ale sale noi și vechi splendori, țesând din razele aurii ale soarelui povești încă nespuse.

Iubind primăvara, fericirea pe care ți-o aduce acesta ar putea să-ți fie de ajuns…..măcar pentru o vreme, cea a primăverii.

Articole similare

Niciun comentariu

Lasă un comentariu